© Photo by M. Vardanov of Parajanov: The Last Spring
TOPlist
Filmografie
Moldavskja skazka
SSSR 1952
detail l DVD l texty l IMDb
Andriješ
SSSR 1954
detail l DVD l texty l IMDb
Pervyj pareň
SSSR 1958
detail l DVD l texty l IMDb
Dumka
SSSR 1958
detail l DVD l texty l IMDb
Natalija Užvij
SSSR 1959
detail l DVD l texty l IMDb
Zolotyje ruki
SSSR 1960
detail l DVD l texty l IMDb
Ukrajinskaja rapsodija
SSSR 1961
detail l DVD l texty l IMDb
Cvetok na kamně
SSSR 1962
detail l DVD l texty l IMDb
Stíny zapomenutých předků
SSSR 1964, 97 min.
detail l DVD l texty l IMDb
Kijevskije fresky
SSSR 1966 (nedokončeno)
detail l DVD l texty l IMDb
Hagop Hovnatanjan
SSSR 1967, 10 min.
detail l DVD l texty l IMDb
Barva granátového jablka
SSSR 1969, 79 min.
detail l DVD l texty l IMDb
Legenda o Suramské pevnosti
SSSR 1984, 83 min.
detail l DVD l texty l IMDb
Arabesky na téma Pirosmaniho
SSSR 1985
detail l DVD l texty l IMDb
Ašik-Kerib
SSSR 1988, 75 min.
detail l DVD l texty l IMDb
Lebedinoje ozero - Zona
SSSR 1989
rež.: J. Iljenko
detail l DVD l texty l IMDb
The Confession
SSSR 1990
detail l DVD l texty l IMDb
Filmy o Sergeji Paradžanovovi a jeho tvorbě
(za pomoc s následujícím seznamem děkuji Tomáši Hálovi)
Hajkakan hodži gujne
SSSR 1969, 16 min.
rež.: Michail Vartanov
detail l DVD l texty l IMDb
Paradžanov
1983, 6 min.
rež.: Sergej Avetikjan, J. Kebadjan
detail l DVD l texty l IMDb
Cinémation
Francie 1984, 210 min.
rež.: Gérard Courant
Dokument v němž Paradžanov vystupuje
detail l DVD l texty l IMDb
S. Paradžanov. Portret
1987-1988, 16 min.
rež.: Patrick Cazals
detail l DVD l texty l IMDb
Kollaži Paradžanova
1988, 30 min.
rež.: Tavros Daštenc
detail l DVD l texty l IMDb
S. Paradžanov
1989, 50 min.
rež.: Fotos Lambrinos
detail l DVD l texty l IMDb
Paradžanov
1989, 123 min.
rež.: Jurij Iljenko
detail l DVD l texty l IMDb
Ja - Sergej Paradžanov
1990, 24 min.
rež.: Gia Bagadze, Kora Ceretheliová
detail l DVD l texty l IMDb
Těatr Paradžanova
1990, 115 min.
rež.: Jevgenij Tatarec
detail l DVD l texty l IMDb
Ašcharum´s
1990, 10 min.
rež.: Ruben Gevorgjanc
detail l DVD l texty l IMDb
Mignor
1990, 10 min.
rež.: Garegin Zakojan
detail l DVD l texty l IMDb
Maestro
1991, 52 min.
rež.: Aleksandr Kajdanovskij
detail l DVD l texty l IMDb
Bobo
1991, 60 min.
rež.: Arsen Azatjan, Narine Mkrtčjan
detail l DVD l texty l IMDb
Paradžanov. Posledňaja vesna
(Parajanov: The Last Spring)
1992, 60 min.
rež.: Michail Vartanov               [o M. Vartanovovi na www.parajanov.com]
detail l DVD l texty l IMDb          [o filmu na www.parajanov.com]
Velikij mistifikator
1992, 27 min.
rež.: Alexandr Marutjan
detail l DVD l texty l IMDb
Chačkar
1992, 26 min.
rež.: Alexandr Marutjan
detail l DVD l texty l IMDb
Poslednij kollaž
1993, 80 min.
rež.: Ruben Gevorgjanc
detail l DVD l texty l IMDb
Parajanov: A Requiem
SRN - USA 1994, 57 min.
rež.: Ron Holloway
detail l DVD l texty l IMDb
Paradžanov
1994, 10 min.
rež.: Anatolij Syrych
detail l DVD l texty l IMDb
Ostrov Paradžanov
1995, 7 min.
rež.: A. Ajrapetov
detail l DVD l texty l IMDb
Paradžanov
1998, 62 min.
rež.: Don Askarjan
detail l DVD l texty l IMDb
Noč v muzeje Paradžanova
1998, 23 min.
rež.: Roman Balajan
detail l DVD l texty l IMDb
Paradžanov
1998, 78 min.
rež.: A. Dobrovolskij
detail l DVD l texty l IMDb
Andrej i Sergej
2003, 40 min.
rež.: ???
detail l DVD l texty l IMDb
Eros i Tanatos
2005, 26 min.
rež.: L. Grigorjan
detail l DVD l texty l IMDb
Vospominanije o Sajat-Nove
2006, 26 min.
rež.: L. Grigorjan
detail l DVD l texty l IMDb
Orfej spuskajetsa v ad
rok???, ?? min.
rež.: ???
detail l DVD l texty l IMDb
top

Nostalghia.cz - stránky věnované bývalým andělům
Autorem textů P. Gajdošík (není-li výslovně uvedený jiný autor)
Petr Gajdošík © 2001-2016