Filmové plakáty exkluzivně

















Filmová galanterie Terryho ponožky, známá především jako prodejna filmové literatury, časopisů, DVD, filmové hudby nebo plakátů rozšířila své aktivity o nový rozměr - vydavatelskou činnost. První dva počiny souvisejí s letitými aktivitami Terryho ponožek (a především Pavla Rajčana) v oblasti systematického budování sbírky filmových plakátů (z jejíchž tisíců položek jsou mj. koncipovány pozoruhodné výstavy ve foyeru kina Světozor - aktuálně plakáty Josefa Vyleťala). Kolekce pohlednic Terry Postcards Vol. 1 a kniha/katalog Konfrontace potěší oko i srdce každého filmového fandy.
Sada 24 pohledů s předními plakáty v luxusní krabičce nabízí pohlednice k samým filmovým hitům - 8 1/2, ŽENA JE ŽENA, SLADKÝ ŽIVOT, GIULLIETA A DUCHOVÉ, BELLA-DONNA, ZVĚTŠENINA, OIDIPUS KRÁL, PSYCHO, ROMA, NOC atd ... Celý komplet vypadá především díky krabičce skvěle a reprezentativně. Podrobnější náhled na webu Terryho ponožek, kde lze sadu zakoupit za 190 Kč.

Druhý titul má podobu klasické knihy. Nese název Konfrontace a jejím obsahem je kolekce českých a polských plakátů ke stejným filmům! Originální nápad konfrontovat českou a polskou plakátovou školu na příkladech děl ke konkrétním filmovým titulům vychází knižně v česko-polsko-anglické jazykové mutaci a je zároveň i katalogem výstavy, kterou budou Terryho ponožky pořádat od prosince (do 31. 1. 2011) v polské Lodži. Na 250 stranách knihy/katalogu se představuje 150 reprodukcí doplněných popiskami a dalšími údaji. Čtenáři tak mají možnost si porovnat, jaký přístup měli čeští (např. K. Teissig, M. Hlaváček, M. Reindl, J. Vyleťal, Z. Kaplan aj.) a polští (A. Krajewski, A. Klimowski, R. Cieslewicz, E. Lipinski či J. Mroszczak) výtvarníci například k filmům BOCCACCIO 70, ČÍNSKÁ ČTVRŤ, POPELY, DON GABRIEL nebo KRAJINA PO BITVĚ. Podrobnější náhled na webu Terryho ponožek, kde lze knihu zakoupit za 390 Kč.

[na Nostalghia.cz publikováno 5. 12. 2010]



* * *
TOPlist


© 2002-2024 Nostalghia.cz
© 2002-2024 Petr Gajdošík

[Facebook] [Twitter]