Film ve znamení ryby

Filmový seminář s neobvyklým názvem Film ve znamení ryby proběhne letos již pátým ročníkem. Toto mezinárodní setkání lidí a filmů s duchovní tematikou pořádá již pět let olomoucké Studio Velehrad. Každý ročník se koná v nějakém významném duchovním místě. Letos se několikadenní setkání uskuteční v prostorách nově otevřeného Arcidiecézního muzea v Olomouci ve dnech 24.-27. srpna 2006. Ze stránek pořadatele vybírám další podrobnosti.

Hlavním cílem 5. ročníku setkání Film ve znamení ryby je otevřít možnosti vzájemného poznávání nezávislých produkcí a filmových tvůrců, kteří se pokoušejí ve své tvorbě zachycovat duchovní témata.

Každý ročník setkání Film ve znamení ryby se koná na významném duchovním místě a poskytuje účastníkům prostor k prezentaci vlastních audiovizuálních děl, k navazování nových kontaktů a předávání získaných zkušeností a v neposlední řadě k načerpání nových sil do další náročné práce.

V letošním roce Vás zveme na setkání do centra křesťanského umění, do nově otevřeného Arcidiecézního muzea, které sídli na místě bývalého přemyslovského hradu vedle dómu svatého Václava v Olomouci.

Rádi bychom pozvali na letošní setkání tvůrce a produkce s Polska, Česka, Slovenska, Maďarska a Slovinska. Důvodů pro tento výběr je několik. Ať už je to geograficky naznačená cesta od moře k moři, která předěluje křesťanskou Evropu jak geograficky tak symbolicky vytváří hranici mezi západním a východním křesťanstvem Evropy, nebo určitá spřízněnost na cestě historií.

Na setkání můžete přihlásit i více filmů ze své produkce. Rok výroby není omezen. Pokud přihlásíte více filmů, případný výběr bude s Vámi konzultován. Tvůrcům a zástupcům jednotlivých produkcí pořadatelé hradí pobyt na setkání (tj. nocleh a stravu) a cestu (po domluvě).

Podrobnější informace naleznete na internetových stránkách Studia Velehrad, kde je k prohlédnutí i program a plakát.

[na Nostalghia.cz publikováno 3. 8. 2006]



* * *
TOPlist


© 2002-2024 Nostalghia.cz
© 2002-2024 Petr Gajdošík

[Facebook] [Twitter]