Navázán kontakt s Nostalghia.com!
Související odkazy:
 externí linky:
 + Nostalghia.com
Na konci června došlo k navázání kontaktu s autory asi nejrozsáhlejšího webu o Andreji Tarkovském, který na adrese www.nostalghia.com funguje už od roku 2001. Pro návštěvníka českých stránek je pak tato zpráva důležitá minimálně z jednoho důvodu.

Než se k němu ale dostanu, dovolte mi malou odbočku. Pravidelní návštěvníci těchto stránek jistě doménu Nostalghia.com znají z četných odkazů, které zde používám. Přesto něco málo o tomto webu a jeho tvůrcích uvedu. Stránky Nostalghia.com vznikly v roce 2001 se záměrem soustředit obrazové a textové informace o životě a díle Andreje Tarkovského v anglických překladech. Jeho tvůrci, matematik Jan Bielawski a fyzik Trond Trondsen, působí na univerzitách ve Spojených státech a v Kanadě. Podařilo se jim získat široké spektrum spoluautorů, převážně z okruhu Tarkovského žáků a spolupracovníků, ale i filmařů, filmových odborníků, novinářů a publicistů, rozesetých po celém světě (jejich seznam naleznete v oddílu "About").

Na konci června zaslal právě jeden z autorů webu, Trond Trondsen, na Nostalghia.cz e-mail v němž nabídl spolupráci obou Nostalgií... Směrem do Kanady (protože vlastní server Nostalghia.com sídlí na univerzitě v Calgary) tak budou putovat aktuální informace ze stránek Nostalghia.cz, které by mohly zajímat i čtenáře za oceánem, směrem do Čech pak má Nostalghia.cz povoleno využívat textové i obrazové materiály ze serveru Nostalghia.com. To je jistě potěšující informace, nemyslíte?

V adresáři linků na Nostalghia.com pak byl odkaz na české stránky o Andreji Tarkovském umístěn do zvláštního oddílu, společně s odkazy na maďarskou a španělskou informační centrálu. Inu, blýská se na dobré časy...

[připravil Petr Gajdošík. Na Nostalghia.cz publikováno 1. července 2002]
(poslední update: 4. dubna 2004)    
TOPlist
© 2001-2016 Nostalghia.cz
Petr Gajdošík  © 2001–2016
nostalghia(zavinac)nostalghia.cz


Prezentace na síti Facebook a G+