Novinky na Nostalghia.com
Související odkazy:
 externí linky:
 + Nostalghia.com
Na webu Nostalghia.com, který je asi nejobsažnější internetovou "tarkologickou" databází, došlo během léta k několika změnám a novinkám.

Tou největší je zřízení samostatné sekce věnované filmu Oběť, s oficiálním titulem The Sacrifice - Special Section. Na tuto sekci se nejrychleji dostanete z volby Topics v hlavním menu. Stránky mají odlišný vzhled i menu (podle mne poněkud technokratické) a poskytují (nebo spíš budou poskytovat) servis informací k filmu. Zvláštní péče, kterou se autoři Nostalghia.com rozhodli Oběti věnovat pramení zejména z toho, že mezi jejich spolupracovníky je řada těch, kteří ve Švédsku tvořili bližší či širší okruh Tarkovského spolupracovníků při natáčení a výrobě filmu. Zatím zde je k dispozici oddíl se základními informacemi o filmu a některé oddíly, které přinášejí naprosto unikátní materiály, jinde asi těžko spatřitelné. V oddílu Documents jsou k prohlédnutí naskenované stránky rukopisu pracovního scénáře, oddíl Sketches přináší nákresy záběrů a obrazových kompozic z příprav filmu, v oddílu Synopsis je celý text autorské synopse (bohužel ve švédštině), obsah oddílů Photos a Posters asi není třeba komentovat. Na dalších podstránkách najdete zatím jen informaci "ve výstavbě". Poctivost autorů Nostalghia.com je ovšem zárukou, že jednoho krásného dne "výstavba" skončí a vše bude zprovozněno. O novinkách budu samozřejmě informovat na těchto stránkách.

Další významnější novinky na Nostalghia.com jsou v rovině běžných "přírůstků" databáze. Nově získané fotografie, skeny obalů nově vydaných DVD, doplnění filmografie dokumentů o Tarkovském - na to vše naleznete linky i na tomto českém webu, takže o nic podstatného (doufám) nepřijdete..

[připravil Petr Gajdošík. Na Nostalghia.cz publikováno 27. srpna 2002]
(poslední update: 4. dubna 2004)    
TOPlist
© 2001-2016 Nostalghia.cz
Petr Gajdošík  © 2001–2016
nostalghia(zavinac)nostalghia.cz


Prezentace na síti Facebook a G+