Zeptejte se Mariny Tarkovské...
Plakát přehlídky ve Valencii 2003
Související odkazy:
 + Rozhovor s M. Tarkovskou
Přišla mi zpráva ze Španělska. Je obsáhlá a ve své podstatě prakticky celá pro středoevropany neupotřebitelná, protože informuje o přednáškovém turné paní Mariny Tarkovské (sestry A. Tarkovského) s manželem Alexandrem Gordonem (Tarkovského spolužák z VGIKu), které proběhne na trase Valencia - Barcelona - Zaragoza a to 4.-11. listopadu. Jeden detail ale za zmínku stojí.

Tím je nabídka organizátorů ze "sesterského" španělského webu (www.andreitarkovski.org) o Andreji Tarkovském všem zahraničním zájemcům - během několika diskusí a seminářů mohou položit oběma hostům vlastní otázky (či dojmy z filmů AT) i ti, kdo se jich nezúčastní a to prostřednictvím emailu na adresu info@andreitarkovski.org (pan Rafael Llano) nebo webandrei@andreitarkovski.org (pan Gonzalo Blasco) - samozřejmě anglicky.

Z doprovodného programu celé akce mne pak zaujala kolekce dokumentů a krátkých filmů, která je v takto bohaté "skoroúplnosti" málokdy k vidění. Posuďte sami (kopíruji text z emailu, nepřepisuji názvy do naší transkripce):
Ubitsi, 1956; Segodnya uvolneniya ne budet, 1959; Katok i skripka, 1960, Tempo de Viaggio, by Andrei Tarkovski, 1983; Un poeta nel cinema, by Donatella Baglivo, 1984; Andreij Tarkovskkij in Nostalghia, by Donatella Baglivo, 1984; Il cinema e' un mosaico fatto di tempo, by Donatella Baglivo, 1984; Auf der Suche nach der verlorenen Zeit. Andrej Tarkowskij, by Ebbo Demant, 1987. Regi Andrej Tarkovskij, by Michal Lesczylowski, 1987; A. T. I ricordi di Andrei Tarkovski, by Andrei Andreevich Tarkovski, 1996; Une journe'e d'Andrei Arsenevitch, by Chris Marker, 1999.
Podrobnější přehled naleznete na výše zmíněném španělském webu (anglicky) nebo na kanadské "centrále" www.nostalghia.com.
[připravil Petr Gajdošík. Na Nostalghia.cz publikováno 13. října 2003]
(poslední update: 11. dubna 2004)    
TOPlist
© 2001-2016 Nostalghia.cz
Petr Gajdošík  © 2001–2016
nostalghia(zavinac)nostalghia.cz


Prezentace na síti Facebook a G+